2014. sze 01.

Zdrasztvujtye!

írta: #wowmoscow
Zdrasztvujtye!

Örülök, hogy olvasóim között tudhatlak. Bizonyára érdekel Téged Moszkva, az orosz kultúra egy kicsit másképp, csak úgy szívből, őszintén, "magyarul".

Az, hogy imold_cars_lada_2101_vaz_skies_russian_1366x768_30732.jpgmáron 2 hete itt élek a véletlen műve, és már biztos, itt a szereplők nem kitalált személyek. Mondjuk úgy, hogy a sors ide vetett, és alapvetően nyitott embernek hittem magam, így szedtük a sátorfát és nekivágtunk a nagyvilágnak, azaz Moszkvának.

Voltak sztereotípiáim, például, hogy az orosz nők mind bundában járnak, szőkék, hamvas a bőrük, vörös rúzst, tökéletes frizurát és csodás designer holmikat hordanak, jó az illatuk és ijesztően magabiztosak. Nagyjából egyébként ez így is van, kivéve, hogy egyelőre kis nyári ruhákban szaladgálnak :)

Azt is hittem, hogy a férfiak mind úgy néznek ki, mint egy nehézsúlyú boxoló és mogorvák, ez nem igaz. 

Sőt, még olyat is gondoltam, hogy itt több évtizeddel vannak lemaradva a technológiában nyugati társainkhoz képest. Ez sem igaz, de erről még mesélek!

Szóval, terveim szerint hasonló sztereotípiáim igazolásáról és megcáfolásáról írok majd, illetve a leplezetlen orosz valóságról.

 

Szólj hozzá