2014. sze 12.

5 dolog, amire nem találok szavakat...- WTF?!?

írta: #wowmoscow
5 dolog, amire nem találok szavakat...- WTF?!?

1. A munkaidő, vagy előre egyeztetett találkozó mint olyan, kellő rugalmassággal kezelt fogalom

Természetesen mindig, mindennek oka van. Nagy a forgalom, fájós derék, hosszú éjszakák...ilyen esetben bizony 11-12 óra körül ér be a munkavállaló dolgozni. És igazából ezzel azért nincsen semmi baj, mert ő maga sem aggódik ezen egy percet sem. Így sikerült! :)

A megbeszélt találkozók oroszosan kezelve általában 40-60 perccel későbbre számolandók a megbeszéltnél, ez egyszerűen így van és kész. Cuki vagy, ha jól nevelt kislány módjára odamész és vársz, de a te bajod...

2. "Tudok angolul" hiedelem

Az orosz populáció meglepően nagy hányada beszél angolul- szerinte. Valószínűleg ez egy másik angol, mint amit mi tanulunk, ez lehet a gond. Egy alkalommal, amikor a futár meghozta a rendelést, említettem neki nettó 3 perc orosz mondóka utána, hogy "sorry, I dont speak Russian", ő felháborodva válaszolta "I speak English", majd folytatta az orosz mondókát néhány and és OK beszúrásával. Ez a magabiztosság hiányzik belőlünk, magyarokból!

3. A sofőr intézménye

Cseppet sem kell nagy embernek lenned ahhoz, hogy sofőr hozzon- vigyen bárhova. Ők úgy gondolják ez jár, így hát a vállalatok is biztosítanak sofőrt a munkavállalók számára az autókhoz, illetve a magánemberek is élnek ezzel a lehetőséggel.

4. Éjjel- nappal Moszkva

A legkisebb üzlet is nyitva van éjfélig, vagy hajnali 2-ig, ez normális. Nincs gond a bevásárlással, sem azzal, ha valamire hirtelen szükséged van. Egyébként ha éjfélkor mész mondjuk telefontokot venni, sokkal kedvesebbek és türelmesebbek a magam fajta se oroszt, se "angolorosz" nyelvet nem beszélőhöz.

5. Orosz nyelv- tanulási módszertan I.

Elkezdtem oroszul tanulni, miért ne, meg hát mit nekem "ákom- bákom" majd én ezt is megugrom :) Azon az apró lépésen túltettük magunkat, hogy nem úgy születtem, hogy tudom az orosz ABC-t. De a legutóbbi óra házi feladata az volt, hogy ennek a dalnak a szövegét értelmezzük és tanulgassuk szépen:

Egyébként hasznos tanulási szempontból, de nem tudok nem visítva röhögni ezen :)

Szólj hozzá

moszkva Moscow